GUVERN: Executivul sprijina accesul la finantare pentru IMM

In sedinta Guvernului din 7 aprilie a.c., membrii Executivului au aprobat alocarea temporara a unor fonduri ce permit asigurarea finantarii necesare autoritatii de management pentru Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE), aferent lunii aprilie 2015. „Suma, in cuantum de 50 de milioane de euro, provine din venituri rezultate din privatizare si este destinata platii contributiei publice la Fondul de Participare JEREMIE. Programul JEREMIE (Joint European Resources for Micro and Medium Enterprises) este un instrument inovator, dezvoltat de Comisia Europeana si Fondul European de Investitii (parte a grupului Bancii Europene de Investitii) ce permite imbunatatirea accesului la finantare pentru IMM-uri in cadrul UE. Astfel, JEREMIE presupune crearea de instrumente financiare pentru IMM-uri, inclusiv garantii, capital de risc, creditare, micro-finantare, etc., implementate de intermediari financiari (cum ar fi banci sau fonduri de capital de risc)”, informeaza oficialii Guvernului.
Finantarea cu dobanda subventionata, o noua optiune pentru IMM
In tara noastra, instrumentul de finantare JEREMIE este implementat in cadrul Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE) si are ca obiectiv sprijinirea accesului la finantare al IMM-urilor prin instrumente de garantare, micro-finantare si investitii.
„Suma de 100 de milioane de euro, alocata initial pentru fondul de participare JEREMIE a mai fost suplimentata cu 50 … citeste mai mult

Source:: Agenda Constructiilor