Mario Draghi explică parlamentarilor germani politicile monetare ale BCE

Președintele BCE invitat să se întâlnească cu parlamentarii germani pentru a explica politica monetară a BCE. Partidul Social Democrat german, unul din partidele care formează coaliția la putere, l-a invitat marți pe președintele Băncii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, să se întâlnească de urgență cu parlamentarii germani pentru a le explica politica monetară expansionistă și dobânzile extrem de mici practicate de instituția de la Frankfurt, informează Reuters.

O parte din politicienii germani au criticat deja politica monetară relaxată practicată de BCE pentru că afectează economiile populației și pune în pericol marjele operaționale ale băncilor. Relațiile dintre prima economie a Europei și BCE s-au înrăutățit și mai mult după ce ministrul german de Finanțe, Wolfgang Schaeuble, a dat vina pe politicile BCE pentru recenta creștere de popularitate de care se bucură partidul de extremă dreapta “Alternativa pentru Germania”.

În replică, Draghi a reacționat săptămâna trecută subliniind că BCE se supune legii nu politicienilor pentru că este o instituție independentă iar criticile excesive afectează eficacitatea politicii sale monetare.