
stirile imobiliare
Ghețarii din întreaga lume dispar mai repede ca niciodată, cea mai mare pierdere de masă glaciară înregistrată având loc în ultimii trei ani, conform unui raport UNESCO, citat de Reuters.
Pe măsură ce rezervoarele importante de apă continuă să se micșoreze, se așteaptă ca disponibilitatea mai redusă a apei dulci să contribuie la creșterea concurenței pentru resursele de apă, au avertizat grupurile de mediu. Retragerea ghețarilor prezintă, de asemenea, noi riscuri de dezastre.
Ghețarii din China sunt localizați, în principal, în vestul și nordul țării, în regiunile Tibet și Xinjiang, precum și în provinciile Sichuan, Yunnan, Gansu și Qinghai.
Datele publicate pe site-ul web al Institutului de Eco-Mediu și Resurse din Nord-Vest al Academiei Chineze de Științe au arătat că suprafața totală a ghețarilor din China era de aproximativ 46.000 de kilometri pătrați, cu aproximativ 69.000 de ghețari în 2020, îb comparație cu 59.000 de kilometri pătrați și 46.000 de ghețari între 1960 și 1980.
Pentru a-și salva ghețarii, China folosește tehnologii, inclusiv pături de zăpadă și sisteme de zăpadă artificială, pentru a întârzia procesul de topire.
Articolul Suprafața ghețarilor din China s-a micșorat cu 26% în ultimele șase decenii apare prima dată în Mediafax.
Mediafax
Suprafața ghețarilor din China s-a redus cu 26% din 1960 din cauza încălzirii globale rapide. 7.000 de ghețari mici au dispărut complet, iar retragerea acestora s-a intensificat în ultimii ani, arată datele oficiale publicate în martie.
Articolul Suprafața ghețarilor din China s-a micșorat cu 26% în ultimele șase decenii apare prima dată în Mediafax.Read MoreMediafax