
stirile imobiliare
„Istoria ţării noastre este şi o sumă de istorii mici. Pentru comunitatea română din Oradea, efectele adunării de la Alba Iulia din 1 decembrie s-au simţit abia peste câteva luni, când în 20 aprilie 1919, într-o zi de Paşti, aşa cum este şi astăzi, armata română a intrat în Oradea, stabilind pacea în aceste teritorii, protejându-i pe români şi introducând ordinea într-o perioadă de haos pe care cei care ştiu istoria îşi aduc aminte din cărţile de istorie. Şi se cuvine să aducem cinstire armatei române, condusă la vremea respectivă la intrare în Oradea de generalul Traian Moşoiu, al cărui bust este aici, în zona unităţilor militare, dar şi în holul primăriei şi toţi cei care intră în fiecare dimineaţă în primărie sunt salutaţi şi ştiu care este răspunderea pe care o au. E o chestiune de respect ca şi în comunitatea noastră să avem borne ale demnităţii neamului nostru şi în Piaţa Unirii, ca şi acum o sută de ani, sunt statuile celor doi episcopi – eiscopul ortodox Roman Ciorogario, episcopul greco-catolic Radu Demetriu, în jurul cărora s-a adunat comunitatea noastră şi aşa cum bine a spus, Roman Ciorogario, venirea armatei române în ziua de Paşti, a fost şi un semn al învierii neamului nostru pe aceste teritorii”, spune Ilie Bolojan.
De asemenea, el afirmă că statuile lui Iuliu Maniu, regelui Ferdinand, reginei Maria şi lui Ionel Brăteanu, vin să marcheze respectul comunităţii orădene pentru oameni care au contribuit decisiv la ceea ce este România în prezent.
„România este o sumă de comunităţi şi ţara nu se schimbă doar din Bucureşti, se schimbă din miile de sate, din oraşele noastre şi fiecare om care contribuie la aceste schimbări, contribuie la schimbările din ţara noastră şi cred că preşedintele României trebuie să participe întotdeauna atunci când sunt evenimente în comunităţile din România, în semn de respect pentru oamenii care locuiesc acolo şi pentru contribuţia lor la ceea ce este ţara noastră astăzi. Sunt aici şi în semn de recunoştinţă, în afară de a-i mulţumi bunului Dumnezeu pentru ceea ce ne-a dat, pentru oamenii cu care am colaborat, pentru oamenii care lucrează în judeţul Bihor, pentru că nimic nu se face de unul singur. În spatele fiecărui proiect, în spatele fiecărei lucrări, în spatele fiecărei companii sau a unui serviciu public bun, stau oameni care, prin ceea ce fac, dacă îşi fac treaba bine, aduc o contribuţie la proiectul mare şi dacă Oradea şi judeţul Bihor au progresat în aceşti ani este pentru că aceşti oameni extraordinari şi-au făcut datoria din sectoarele publice până în sectorul privat şi era o chestiune de recunoştinţă din partea mea să vin să le mulţumesc. La mulţi ani, Oradea, la mulţi ani, dragi orădeni, Dumnezeu să aibă în pază ţara noastră şi pe toţi românii oriunde s-ar afla”, încheie Bolojan.
Articolul Bolojan: Ţara nu se schimbă doar din Bucureşti. Se schimbă din miile de sate, din oraşe apare prima dată în Mediafax.
Mediafax
România este o sumă de comunităţi şi ţara nu se schimbă doar din Bucureşti, se schimbă din miile de sate, din oraşe, spune Ilie Bolojan, prezent luni la festivităţile prilejuite de aniversarea a 106 ani de la instaurarea administraţiei româneşti în Oradea.
Articolul Bolojan: Ţara nu se schimbă doar din Bucureşti. Se schimbă din miile de sate, din oraşe apare prima dată în Mediafax.Read MoreMediafax