
stirile imobiliare
Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat oficial că demisionează din funcția de premier al țării, în urma rezultatelor primului tur al alegerilor prezidențiale, unde Crin Antonescu nu a reușit să se califice în finala prezidențială. În aceste condiții, Ciolacu a anunțat că în PSD s-a luat decizia unanimă de a ieși de la guvernare, acest lucru echivalând cu ruperea coaliției.
Potrivit conducerii PSD, miniştrii PSD rămân interimari.
Ce se întâmplă mai departe?
După anunțul de luni seara, urmează ca Marcel Ciolacu să își înainteze oficial și în scris, demisia, și să fie transmisă la Palatul Cotroceni. Aici, președintele interimar al țării, Ilie Bolojan, va lua la cunoștință actul și se va constata că funcția de premier este vacantă.
Conform Constituției, preşedintele României va desemna, prin decret prezidențial, un alt membru al Guvernului ca prim-ministru interimar, iar mandatul acestuia este de maxim 45 de zile, timp în care trebuie format un nou Guvern. În aceste condiții, Guvernul interimar poate emite doar acte privind administrarea treburilor publice, până la depunerea jurământului de membrii noului Guvern. Altfel spus, Guvernul interimar nu poate adopta OUG-uri și nu poate lua decizii importante.
După cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, viitorul președinte va negocia cu partidele parlamentare o coaliție de guvernare care va forma un nou Guvern.
Articolul Marcel Ciolacu pleacă din funcția de premier, iar coaliția s-a rupt. Ce proceduri urmează? apare prima dată în Mediafax.
Mediafax
Marcel Ciolacu a anunțat oficial, luni seara, că demisionează din funcția de premier al României. El a anunțat că miniștrii PSD vor asigura, în continuare, interimatul în Guvern. Ce se întâmplă mai departe?
Articolul Marcel Ciolacu pleacă din funcția de premier, iar coaliția s-a rupt. Ce proceduri urmează? apare prima dată în Mediafax.Read MoreMediafax