
stirile imobiliare
Președintele Statelor Unite va efectua prima sa vizită oficială din cel de-al doilea mandat în Arabia Saudită, Qatar și Emiratele Arabe Unite, între 13 și 16 mai. În cele mai bogate țări din Golful Persic, care vor fi vizitate de Donald Trump, fiii săi extind afacerile familiei, ignorând conflictele de interese și generând controverse legate de posibile conflicte de interese și influență externă, a relatat luni Le Monde.
Familia Trump își extinde semnificativ afacerile în regiunea Golfului Persic, în paralel cu activitatea politică a președintelui Donald Trump, ceea ce genează controverse legate de posibile conflicte de interese și de influență externă. Fiii lui Donald Trump, Donald Jr. și Eric, în vârstă de 47 de ani și 41 de ani, dezvoltă ostentativ afaceri, atât pentru ei înșiși, cât și pentru tatăl lor, care, deși nu le administrează oficial, deține o mare parte din Trump Organization și din imperiul construit pe imaginea sa.
Criptomonedele familiei Trump sunt catalogate drept „escrocherie”
The New York Times a publicat recent o anchetă revelatoare despre cei doi, care au călătorit în Europa și Orientul Mijlociu pentru a promova brandul imobiliar Trump și a propulsa afacerea lor cu criptomonede, în care s-a implicat și președintele SUA.
„Escrocheria criptomonedelor lui Trump este cel mai mare scandal de corupție din istoria președinției americane și ar trebui tratat ca atare”, este părerea senatorului democrat din Connecticut, Chris Murphy.
Iritată de acuzații, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karoline Leavitt, a izbucnit vineri în fața jurnaliștilor: „Este ridicol ca oricine din această sală să sugereze că președintele Trump acționează pentru propriul său profit. A renunțat la o viață de lux, în care conducea un imperiu imobiliar extrem de performant, pentru a se dedica serviciului public. Este un președinte care, de fapt, a pierdut bani în timpul mandatului.”
Trump a descoperit că putea încasa sume considerabile vânzând jetoane cu imaginea sa, iar fiii săi au lansat, în septembrie 2024, o companie de criptomonede, World Liberty Financial, împreună cu băieții unui fost magnat imobiliar și apropiat al lui Donald Trump, Steve Witkoff. Platforma oferă diverse servicii, inclusiv un stablecoin numit USD1, ETF-uri cripto și servicii de tranzacționare, și a a atras investiții semnificative, din care 2 miliarde de dolari din partea fondurilor suverane din Emiratele Arabe Unite și Qatar.
Serviciul de presă al Casei Albe nu vede nicio problemă etică: „Activele președintelui sunt deținute într-o fiducie administrată de copiii săi”.
O jumătate de milion de dolari doar ca să pășești în lumea lui Trump
Un club exclusivist, fondat de Donald Trump Jr. în asociere cu bancheri și cu alți americani influenți, apropiați lui Trump, ridică temeri privind amestecul intereselor private ale președintelui american cu cele publice. Pentru a deveni membru, este necesar să plătești o taxă de aproape o jumătate de milion de dolari, existând deja o listă de așteptare pentru aceasta, potrivit site-ului Politico.
Rețeaua exclusivistă este privită drept o oportunitate de a obține beneficii economice și politice de către persoanele care plătesc pentru acces: „Lumea întreagă se înghesuie, așa cum se înghesuia și în timpul primului său mandat la hotelul Trump din Washington, vândut între timp, gândindu-se că, în fond, un bilet de intrare de 500 000 de dolari este o investiție înțeleaptă pentru o întâlnire care va declanșa un contract profitabil, un decret favorabil sau o schimbare politică bruscă la Casa Albă”, scrie sursa citată.
Proiecte de lux în Arabia Saudită și Oman, un Boeing 747 oferit de Qatar
Trump Organization a semnat recent contracte pentru dezvoltarea unor proiecte de lux în Arabia Saudită și Oman, un turn rezidențial de lux în Jeddah și un proiect ce include vile de lux și un hotel internațional în Oman, estimat pentru finalizare în anul 2028.
Propunerea Qatarului, de a pune la dispoziția Statelor Unite un avion Boeing 747-8, estimat la 400 de milioane de dolari, pentru a fi folosit temporar drept Air Force One, a generat, de asemenea, controverse. Donald Trump a aprobat oferta, prezentând-o drept o soluție transparentă și eficientă din punct de vedere financiar. Totuși, voci critice din ambele partide au ridicat semne de întrebare legate de legalitatea și moralitatea unei asemenea donații, invocând potențiale încălcări ale Constituției SUA și riscurile legate de influența unei puteri străine asupra deciziilor politice americane.
Articolul Golful Persic este noul teren de joc al afacerilor familiei Trump apare prima dată în Mediafax.
Mediafax
Donald Trump și familia sa sunt implicați în extinderea afacerilor în regiunea Golfului Persic, ceea ce a generat controverse legate de posibile conflicte de interese și influență externă, în contextul primelor sale vizite oficiale din cel de-al doilea mandat.
Articolul Golful Persic este noul teren de joc al afacerilor familiei Trump apare prima dată în Mediafax.Read MoreMediafax