
stirile imobiliare
Potrivit ministrului energiei, Sebastian Burduja, Greenpeace a formulat două acțiuni în instanță împotriva proiectului Neptun Deep de exploatare a gazelor din Marea Neagră, însă ambele au fost respinse prin hotărâri definitive. În urma acestor procese, organizația a fost obligată să achite cheltuieli de judecată în valoare de 380.000 de lei. În încercarea de a recuperare a sumei, s-a descoperit că ONG-ul nu are bunuri sau conturi bancare, fiind insolvabilă.
Romgaz susține că donațiile colectate sub sigla Greenpeace sunt gestionate de o altă entitate, cu același nume, dar cu un cod fiscal diferit, fapt ce ar permite evitarea responsabilităților fiscale. Astfel, Romgaz consideră că sunt întrunite condițiile legale de a cere dizolvarea ONG-ului.
Sebastian Burduja a declarat printr-un mesaj pe rețele sociale „Legea permite accesul liber la justiție și conferă calitate procesuală activă Greenpeace pentru a ataca proiecte de miliarde de euro. Corelativ, atunci când demersurile litigioase se dovedesc neîntemeiate, aceste ONG-uri trebuie să poată răspunde cel puțin pentru cheltuielile de judecată, dacă instanța decide în acest sens. Aceasta este legea și nimeni nu este mai presus de ea”.
Articolul Romgaz: Cerere în instanță pentru dizolvarea Greenpeace România apare prima dată în Mediafax.
Mediafax
Romgaz a depus o cere în instanță pentru dizolvarea Fundației Greenpeace Central Eastern Europe România. Decizia vine după ce ONG-ul a pierdut două procese privind blocarea proiectului Neptun Deep și a fost obligat la plata cheltuielilor de judecată în valoare de 380.000 de lei.
Articolul Romgaz: Cerere în instanță pentru dizolvarea Greenpeace România apare prima dată în Mediafax.Read MoreMediafax