
stirile imobiliare
Vicepremierul Barna a spus că nu a discutat cu premierul Ilie Bolojan despre cererea CCR-ului către Ministerul de Finanțelor și el personal nu a văzut acea solicitare.
„Ceea ce vă pot spune e că fără rectificare bugetară, modificări în buget, nu poate să facă nicio instituție. Dacă Curtea Constituțională nu are prevăzut această sumă în buget, trebuie să aștepte rectificarea bugetară. Pe partea de salarii, nu cred că vreo instituție o să aibă rectificare pozitivă anul acesta, pentru că exact aceasta este problema majoră a României astăzi. Trebuie să creăm un stat mai suplu, un stat care funcționează cu cheltuieli de personal mai mici și sumele economisite din bugetul de personal de salarii trebuie să meargă către investiții, pentru a susține o creștere economică sau măcar de a preveni o intrare într-o scădere economică. Nu știu ce se va întâmpla, nu pot să prevăd. Un lucru este cert: dacă deși cer această sumă înseamnă că există o lege, și există o lege care prevede această sumă, dar ceea ce este legal nu este și neapărat moral. Într-o asemenea perioadă în care toată lumea încearcă să reducă cheltuierile, într-o perioadă în care, inclusiv de la partide s-au tăiat 40% din sumele pe care le-au primit partidele în anul 2024, o să vină și probabil indemnizațiile sau sumele forfetare de la parlamentari. Au fost acele tăieri de sporuri, au fost acele reduceri de cheltuieri de personal și acele restrângeri, limitări de cheltuieri. Nu cred că este corect să pretinzi aceste sume”, a spus Tanczos Barna, la Antena 3 CNN.
Vicepremierul a mai spus că dacă este legală această primă pentru fiecare judecător CCR care iese la pensie și nu o vor primi printr-o rectificare bugetară, probabil se vor duce în instanță.
„Dar este o perioadă în care toată lumea trebuie să înțeleagă și companiile de stat, și instituțiile de stat centrale, administrația centrală, deconcentratele, inclusiv administrația locală, despre care am discutat astăzi cu domnul prim-ministru și cu reprezentanții primarilor de orașe de state, de comune, de municipii, că toată lumea trebuie să găsească soluții de reducere a cheltuierilor de funcționare”, a mai spus Barna.
El a afirmat că e posibil ca acești trei judecători pensionari să nu intre în posesia banilor, decât după existența unei hotărâri judecătorești definitive.
Trei judecători ai CCR, Marian Enache, Livia Stanciu și Attila Varga, ar urma să primească fiecare câte aproximativ 36.00 de euro, primă de pensionare.
Articolul Tanczos Barna, despre primele pentru judecătorii CCR: Probabil vor acționa în instanță apare prima dată în Mediafax.
Mediafax
Ceea ce este legal nu este întotdeauna moral, spune vicepremierul Tanczos Barna despre judecătorii Curții Constituționale a României (CCR), care au ieșit la pensie și cer prima de 36.000 de euro. CCR nu are acei bani și îi cere de la Ministerul de Finanțe, însă nici aici nu sunt bani.
Articolul Tanczos Barna, despre primele pentru judecătorii CCR: Probabil vor acționa în instanță apare prima dată în Mediafax.Read MoreMediafax