
stirile imobiliare
Cercetătorii de la Institutul German de Nutriție Umană au descoperit că persoanele care iau ultima masă mai târziu și mai aproape de ora de culcare au un metabolism al glucozei mai puțin eficient.
Studiul NUGAT, realizat între 2009 și 2010 pe 92 de participanți (46 de perechi de gemeni identici și fraterni), a analizat legătura dintre metabolismul zahărului din sânge și orele de masă seara. Participanții au ținut un jurnal alimentar timp de 5 zile consecutive și au fost supuși unor evaluări metabolice cuprinzătoare, notează Medical News Today.
Persoanele care mănâncă târziu au o sensibilitate la insulină mai scăzută la sfârșitul zilei. Acest lucru se întâmplă pentru că organismul procesează alimentele în mod diferit în funcție de momentul zilei, metabolismul fiind în general mai activ dimineața.
Mâncarea la ore care nu sunt sincronizate cu ciclul natural de lumină-întuneric poate perturba ceasurile interne ale organismului și poate duce la efecte metabolice adverse. Sistemul circadian controlează comportamentul și metabolismul prin intermediul unui ceas central din creier și a altor ceasuri din organe precum ficatul și pancreasul.
Deși studiul oferă informații noi despre modul în care ora meselor interacționează cu ceasul nostru intern, unii experți rămân sceptici în privința nevoii de a ajusta orele de masă pentru controlul glicemiei la persoanele sănătoase. Cercetarea a fost realizată pe persoane cu funcție pancreatică normală și fără tulburări metabolice, cu vârsta medie de 32 de ani.
Articolul Studiu german: mesele târzii pot afecta controlul glicemiei apare prima dată în Mediafax.
Mediafax
Mesele târzii pot afecta negativ controlul glicemiei, chiar și la persoanele sănătoase, arată un nou studiu făcut pe gemeni în Germania.
Articolul Studiu german: mesele târzii pot afecta controlul glicemiei apare prima dată în Mediafax.Read MoreMediafax