
stirile imobiliare
Prăjiturile pentru masa de Paște reprezintă un aspect important pentru români. În funcție de preferințe, masa de sărbătoare poate fi plină de gustări delicioase, care să încânte papilele gustative. Ca în fiecare an, accentul pe dulciuri nu poate fi trecut cu vederea. Românii aleg deserturi simple, cu care să nu dea greș.
De la torturile perfecte, la ruladele dulci, până la prăjiturile care îți fac poftă, desertul de Paște este favorit în casele românilor de sărbători. De altfel, dulciurile de casă sunt cele pentru care optează majoritatea familiilor pentru ziua specială de duminică.
Tortul diplomat, cornulețele cu gem, Albă ca Zăpada, prăjitura cu bezea și gem, sunt cele mai căutate dulciuri de către români. Rețetele acestor delicatese culinare se transmit din generație în generație, pentru a nu pierde gustul lor special, când le preparăm.
Tortul diplomat – răcoritor și rece
Un desert festiv, plin de fructe și cremă fină de frișcă. Se face rapid și e potrivit după mesele încărcate.
Ingrediente pentru blat:
4 ouă
100 g zahăr
1 esență de vanilie
25 g făină
1 vârf de cuțit praf de copt
Pentru cremă:
5 ouă
200 g zahăr
1 esență de vanilie
30 g gelatină
600 ml smântână pentru frișcă
500 g fructe (compot de ananas, căpșuni, portocale, cireșe, zmeură)
50 g coajă de portocală
16 pișcoturi
Mod de preparare pe scurt:
Se face blatul din ouă, zahăr, vanilie, făină și praf de copt și se coace la 180°C timp de 20-25 de minute. Separat, se prepară crema pe bain-marie, cu ouă, zahăr și vanilie, apoi se adaugă gelatina hidratată și frișca bătută. Se montează tortul într-o formă cu margini detașabile, cu pișcoturi pe margine, blaturi însiropate cu zeamă de compot și straturi de cremă cu fructe. Se dă la rece câteva ore.
Cornulețe cu gem – fragede și dulci
Un clasic al sărbătorilor, aceste cornulețe sunt super fragede dacă folosești untură și un gem bun de casă.
Ingrediente:
2 linguri zahăr
3 ouă
1 gălbenuș
240 g untură (sau unt)
4 linguri smântână
550 g făină
Gem de casă
Zahăr pudră pentru decor
Esență de vanilie
Mod de preparare pe scurt:
Se amestecă toate ingredientele până se obține un aluat nisipos, care se răcește 30 min. Se împarte în 4, se întind foi rotunde și se taie în triunghiuri. Se umplu cu gem la alegere, se rulează și se coc la 180°C timp de 15 minute. Se pudrează cu zahăr cât sunt calde.
Prăjitura Albă ca Zăpada – fină, cu gust de lămâie
O prăjitură clasică de Paște, cu foi moi și cremă aromată de lămâie, perfectă pentru cei care vor ceva răcoritor.
Pentru foi:
800 g făină
200 g unt sau untură
200 g zahăr
2 ouă
200 g smântână
1 plic amoniu pentru prăjituri
Coajă rasă de lămâie
Esență de vanilie
Pentru cremă:
4 gălbenușuri
350 g zahăr
50 g amidon
500 ml lapte
Esență de vanilie
Coaja + sucul de la 2 lămâi
350 g unt
Zahăr pudră
Mod de preparare pe scurt:
Se frământă un aluat din toate ingredientele și se lasă la odihnit 20 min. Se întind 4 foi, se coc separat și se răcesc. Crema se face pe bain-marie din gălbenușuri, zahăr, lapte, lămâie, apoi se adaugă untul. Se montează prăjitura în straturi, se lasă peste noapte și se pudrează cu zahăr.
Prăjitură cu gem și bezea – simplă, dar spectaculoasă
Un contrast delicios între blatul de cacao, dulceața de prune și bezeaua pufoasă de deasupra.
Blat:
5 gălbenușuri
200 g făină
175 g zahăr
200 ml lapte
1 linguriță praf de copt
3 linguri cacao
125 g unt moale
1 praf de sare
250 g dulceață de prune
Bezea:
5 albușuri
200 g zahăr
Mod de preparare pe scurt:
Se mixează gălbenușurile cu zahăr, lapte și unt, apoi se adaugă făina, praful de copt și cacaoa. Se coace blatul 25 min la 180°C. Se întinde dulceața peste blatul fierbinte, apoi bezeaua bătută tare și se coace din nou 10 min până devine aurie. Se răcește și se taie cu cuțitul ud.
Fie că preferi un tort elegant sau cornulețe tradiționale, deserturile de Paște aduc savoare și bucurie în orice casă românească.
Articolul Ce prăjituri preferă românii de Paște. Rețete pentru a obține dulciurile perfecte de sărbătoare apare prima dată în Mediafax.
Mediafax
De Paște, românii pregătesc deserturi tradiționale de casă, precum tortul diplomat, cornulețele cu gem, prăjitura Albă ca Zăpada și prăjitura cu gem și bezea, care aduc gustul copilăriei și completează masa festivă.
Articolul Ce prăjituri preferă românii de Paște. Rețete pentru a obține dulciurile perfecte de sărbătoare apare prima dată în Mediafax.Read MoreMediafax