
stirile imobiliare
MAI avertizează că această campanie de dezinformare a fost activă și înaintea primului tur al alegerilor prezidențiale, iar acum a fost reluată într-o manieră nedisimulată, ieșind practic de sub pragul de detecție sub care s-au situat anterior.
Cum poate fi recunoscută campania de dezinformare
„Mesajele sunt construite astfel încât să genereze reacții emoționale rapide, fiind prezentate sub forma unor dezvăluiri explozive și însoțite de imagini sugestive, unele generate cu ajutorul inteligenței artificiale”, este avertismentul lansat de MAI.
De asemenea, MAI subliniază că „direcționarea utilizatorilor către paginile false se realizează prin intermediul reclamelor malițioase de pe o serie de site-uri de tip clickbait, ale căror link-uri sunt postate în secțiunea de comentarii de către administratorii celor peste 2.000 de pagini de Facebook”.
Ministerul Afacerilor Interne recomandă cetățenilor să se informeze doar din surse oficiale, să raporteze conținutul suspect și să nu distribuie mai departe materiale a căror veridicitate nu a fost confirmată.
Articolul MAI avertizează: Campania de dezinformare care clonează site-uri ale unor instituții publice și mass-media a fost reactivată/Cum poate fi recunoscută apare prima dată în Mediafax.
Mediafax
Ministerul Afacerilor Interne (MAI) lansează un avertisment, vineri seara, în legătură cu o campanie de dezinformare menită să influențeze procesul electoral. Aceasta se manifestă sub forma clonării unor site-uri ale instituțiilor publice, televiziuni și agenții de presă, prin intermediul rețelei de pagini de tip Doppleganger.
Articolul MAI avertizează: Campania de dezinformare care clonează site-uri ale unor instituții publice și mass-media a fost reactivată/Cum poate fi recunoscută apare prima dată în Mediafax.Read MoreMediafax