
stirile imobiliare
Ministerul Energiei a lansat cea de-a doua licitaţie din cadrul schemei de sprijin sub formă de Contracte pentru Diferenţă (CfD), dedicată energiei regenerabile. Apelul oferă investitorilor posibilitatea de a dezvolta proiecte de energie eoliană onshore (2.000 MW) şi solară fotovoltaică (1.472 MW). Preţurile maxime de exercitare au fost stabilite la 80 euro/MWh pentru energia eoliană şi 73 euro/MWh pentru cea solară, reflectând obiectivul autorităţilor de a atrage oferte cât mai viabile.
Aceasta este cea mai amplă licitaţie de până acum, urmând rundei din 2023, care a rezultat în semnarea contractelor pentru aproximativ 1.000 MW eolian şi 500 MW solar. Noul apel elimină plafonul de 25% per proiect şi permite ofertanţilor să depună oferte fără restricţii privind capacitatea instalată, pentru a stimula competiţia şi a atrage investiţii majore.
Sebastian Burduja a declarat „România scrie astăzi o nouă pagină în istoria independenţei sale energetice. Prin acest nou apel, fără precedent, deschidem larg porţile pentru cele mai mari investiţii în energie verde din ultimele decenii. Vorbim despre mii de megawaţi care vor însemna facturi mai mici pentru români, locuri de muncă mai bine plătite în toată ţara şi o economie mai sigură, mai competitivă şi mai curată”.
Articolul Ministerul Energiei lansează cel mai amplu apel pentru proiecte verzi apare prima dată în Mediafax.
Mediafax
Sebastian Burduja, ministrul Energiei, a anunţat deschiderea unei noi licitaţii pentru susţinerea producţiei de energie din surse regenerabile, punând la dispoziţia investitorilor o capacitate totală de 3.472 MW, anunţă Ministerul Energiei printr-un comunicat de presă.
Articolul Ministerul Energiei lansează cel mai amplu apel pentru proiecte verzi apare prima dată în Mediafax.Read MoreMediafax