
stirile imobiliare
Proiectul este finanțat prin Programul Connecting Europe Facility – CEF Transport. Investiția se ridică la peste 86 milioane de lei, iar termenul de proiectare și execuție este de 27 de luni (din care 3 luni proiectare). Contractul a fost atribuit antreprenorul SC TIAB SA București.
Implementarea acestui proiect va permite reducerea poluării și îmbunătățirea condițiilor din port, aspect care poate duce la o creștere a traficului de mărfuri în zonă.
Ce cuprinde proiectul
Proiectul cuprinde realizarea lucrărilor pentru instalarea tehnologiei cold-ironing pentru 10 dane din Portul Constanța, în vederea asigurării condițiilor pentru alimentarea cu energie a tuturor tipurilor de nave la țărm (croazieră, RO-RO, feribot, nave multifuncționale, nave marfă vrac, nave – tanc, etc.), indiferent de dimensiune, tensiune de alimentare, frecvență și spor de putere solicitat.
Beneficiile aduse de proiect
Articolul Portul Constanța implementează tehnologia Cold Ironing pentru reducerea emisiilor și modernizarea infrastructurii apare prima dată în Mediafax.
Mediafax
Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța a semnat, vineri, 21 martie 2025, contractul pentru proiectarea și execuția unui sistem de alimentare electrică a navelor la cheu, în cadrul proiectului E-COLD. Investiția se ridică la peste 86 de milioane de lei.
Articolul Portul Constanța implementează tehnologia Cold Ironing pentru reducerea emisiilor și modernizarea infrastructurii apare prima dată în Mediafax.Read MoreMediafax