
stirile imobiliare
Studiul a fost prezentat vineri la Congresul „Tulburări mintale: traumă, vulnerabilitate și reziliență” desfășurat la Bormio, Italia, transmite La Repubblica.
Cercetarea evidențiază diferențele semnificative dintre sexe în ceea ce privește răspunsul psihologic la traume și modul în care acestea sunt procesate și gestionate.
„În momentul în care se confruntă cu un eveniment traumatic, femeile experimentează așa-numita <perceived life threat> – ele au o percepție mai accentuată a riscului în timpul evenimentului traumatic comparativ cu bărbații”, a explicat Dr. Camilla Gesi, psihiatru.
Potrivit specialiștilor, tulburarea de stres post-traumatic poate fi declanșată de evenimente precum agresiuni fizice sau sexuale, abuzuri, accidente, dezastre naturale sau expunerea repetată la violență. Simptomele includ gânduri intruzive, coșmaruri, flashback-uri și evitarea amintirilor traumatice.
Studiul mai arată că durata PTSD este, de asemenea, mai mare în cazul femeilor, acestea prezentând un răspuns mai intens la stimuli negativi și o reactivitate crescută a amigdalei după expunerea la stimuli amenințători.
Specialiștii recomandă intervenția rapidă pentru tratarea PTSD, subliniind eficacitatea unor forme de psihoterapie, precum terapia cognitiv-comportamentală focalizată pe traumă și terapia EMDR.
Articolul Studiu: Femeile au un risc dublu de a dezvolta tulburare de stres post-traumatic apare prima dată în Mediafax.
Mediafax
Femeile au un risc de două ori mai mare de a suferi de tulburare de stres post-traumatic (PTSD) comparativ cu bărbații.
Articolul Studiu: Femeile au un risc dublu de a dezvolta tulburare de stres post-traumatic apare prima dată în Mediafax.Read MoreMediafax