
stirile imobiliare
Producția industrială a crescut cu 6,1% față de anul precedent, au arătat luni datele Biroului Național de Statistică (NBS), încetinind de la 7,7% în martie, dar depășind o creștere de 5,5% prognozată într-un sondaj Reuters.
„Rezistența din aprilie este parțial un rezultat al sprijinului fiscal „concentrat în față””, a declarat Tianchen Xu, economist senior la Economist Intelligence Unit, referindu-se la cheltuielile guvernamentale mai mari.
Datele au urmat exporturilor mai solide decât se așteptau la începutul acestei luni
Economiștii au spus că acestea au fost susținute de exportatorii care au redirecționat transporturile și de țările care au cumpărat mai multe materiale din China, pe fondul unei reordonări a comerțului mondial ca urmare a tarifelor impuse de președintele american Donald Trump.
Cu toate acestea, datele de luni au subliniat șocul tarifelor reciproce ale SUA, a declarat Xu, adăugând că „în ciuda creșterii rapide a valorii adăugate industriale, valoarea livrărilor la export a fost aproape stagnantă”.
Beijingul și Washingtonul au ajuns la un acord surpriză săptămâna trecută pentru a reduce majoritatea tarifelor impuse reciproc asupra bunurilor de la începutul lunii aprilie. Pauza de 90 de zile a pus frână unui război comercial care a perturbat lanțurile globale de aprovizionare și a alimentat temerile privind recesiunea.
Rezistență puternică și competitivitate internațională însă economiștii trag un avertisment clar
„Comerțul exterior al Chinei a depășit dificultățile și a menținut o creștere constantă, demonstrând o rezistență puternică și competitivitate internațională”, a declarat luni Fu Linghui, purtătorul de cuvânt al biroului de statistică, într-o conferință de presă. El a adăugat că dezescaladarea comerțului va aduce beneficii creșterii comerțului bilateral și redresării economice globale.
Dar economiștii au avertizat că armistițiul pe termen scurt și abordarea imprevizibilă a președintelui american Donald Trump vor continua să arunce o umbră asupra economiei chineze bazate pe exporturi, care încă se confruntă cu tarife de 30% pe lângă taxele existente.
Articolul China: Fabricile rezistă presiunilor tarifare, dar vânzările scad apare prima dată în Mediafax.
Mediafax
Producția industrială a Chinei a încetinit în aprilie, dar a arătat o rezistență surprinzătoare, un semn că măsurile de sprijin guvernamentale ar fi amortizat impactul unui război comercial cu SUA care amenință să deraieze impulsul celei de-a doua economii a lumii.
Articolul China: Fabricile rezistă presiunilor tarifare, dar vânzările scad apare prima dată în Mediafax.Read MoreMediafax