
stirile imobiliare
Ministrul a precizat, într-un interviu acordat Digi24, că ajustările viitoare în domeniul fiscal includ posibile creșteri de TVA la anumite categorii de produse, dar medicamentele vor beneficia în continuare de o cotă redusă.
În programul de guvernare este prevăzută o împărțire în două categorii – medicație compensată (rețetă) și fără rețetă (OTC) – însă niciuna dintre acestea nu va ajunge la cota maximă.
Rogobete a admis: „nu pot să vă spun valoarea la care o să crească TVA-ul”, deşi a subliniat că TVA-ul de 9 % ar putea rămâne sau crește cu 1–2 puncte, iar celui de 19 % i se pot aplica modificări în funcție de evoluția măsurilor fiscale.
Ministrul a declarat că nu are date exacte întrucât Ministerul Finanțelor stabilește aceste procente și calendarul aplicării lor, susținând că discuțiile sunt încă în curs. Totuși, Rogobete a reiterat că obiectivul principal este să păstreze accesibilitatea medicamentelor esențiale, în timp ce impactul asupra prețurilor pentru pacienți va fi unul limitat.
Articolul Cum va rămâne TVA-ul la medicamente? Răspunsul ministrului Sănătății apare prima dată în Mediafax.
Mediafax
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rogobete, a confirmat că TVA-ul pentru medicamente – atât cele compensate pe reţetă, cât şi cele fără rețetă – va rămâne la nivel minim, chiar dacă ar putea exista o ușoară majorare de 1–2 puncte procentuale, fără a atinge cota maximă aplicată altor produse.
Articolul Cum va rămâne TVA-ul la medicamente? Răspunsul ministrului Sănătății apare prima dată în Mediafax.Read MoreMediafax