
stirile imobiliare
„Aceste mesaje, care promit randamente nerealiste de până la 150%, reprezintă tentative de înşelăciune şi nu sunt asociate cu vreo iniţiativă guvernamentală reală.”
DNSC avertizează că promisiunile de câştiguri rapide şi sigure sunt o tactică frecvent întâlnită în fraudele de tip „investiţii miraculoase”.
Pentru a se proteja, cetăţenii sunt sfătuiţi să urmeze aceste recomandări:
Verificaţi întotdeauna informaţiile din surse oficiale.
Fiţi vigilenţi când navigaţi în mediul online, mai ales când primiţi oferte care par prea bune pentru a fi reale.
Nu furnizaţi date personale sau bancare pe platforme necunoscute.
Evitaţi accesarea linkurilor din reclame sau mesaje nesolicitate ce promovează investiţii rapide.
În cazul suspiciunii de fraudă, raportaţi incidentul autorităţilor competente.
Dacă aţi introdus date financiare pe astfel de platforme, contactaţi imediat banca şi depuneţi plângere la Poliţia Română, notificând şi DNSC la telefon 1911 sau pe site-ul pnrisc.dnsc.ro.
Directoratul reaminteşte importanţa informării corecte şi responsabilităţii în faţa ameninţărilor cibernetice. DNSC insistă asupra necesităţii protejării datelor personale şi a prudenţei faţă de „ofertele care par prea bune pentru a fi adevărate”.
Articolul DNSC trage un semnal de alarmă: Escrocheriile cu „platforme de investiții de stat” fac ravagii online apare prima dată în Mediafax.
Mediafax
Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) a anunţat luni că persistă campaniile frauduloase care promovează o aşa-zisă platformă de investiţii de stat, atribuită în mod fals Ministerului Finanţelor.
Articolul DNSC trage un semnal de alarmă: Escrocheriile cu „platforme de investiții de stat” fac ravagii online apare prima dată în Mediafax.Read MoreMediafax