
stirile imobiliare
Deși oamenii de știință cred că este vorba despre rămășița unei supernove – o stea care a explodat – perfecțiunea formei sale este extrem de rară. Rămășițele supernovelor sunt de obicei asimetrice din cauza naturii exploziei sau a interacțiunii cu materialul din jur, notează Science Alert.
Echipa internațională condusă de astrofizicianul Miroslav Filipović de la Universitatea Western Sydney a analizat obiectul și a constatat că acesta emite lumină doar în lungimi de undă radio, fără raze X detectabile. Această caracteristică contrazice modelele științifice actuale care prezic că o rămășiță de supernovă ar trebui să emită și raze X.
O altă provocare pentru cercetători este determinarea exactă a distanței la care se află obiectul. Estimările oscilează între aproximativ 7.175 și 25.114 ani-lumină, fiecare variantă implicând dimensiuni și vârste diferite pentru această structură cosmică.
„Toate scenariile posibile au provocările lor”, au notat cercetătorii în studiul lor, subliniind că sunt necesare noi observații pentru a înțelege mai bine acest fenomen cosmic misterios.
Rezultatele cercetării au fost trimise spre publicare la Societatea Astronomică din Australia.
Articolul Fenomen cosmic neobișnuit: Sfera Teleios i-a pus în încurcătură pe cercetători apare prima dată în Mediafax.
Mediafax
Astronomii au identificat un fenomen cosmic neobișnuit – o bulă perfect sferică în galaxia noastră, Calea Lactee. Structura, numită „Teleios” (de la cuvântul grecesc pentru „perfecțiune”), a fost descoperită prin intermediul unui radiotelescop performant și îi pune în încurcătură pe cercetători.
Articolul Fenomen cosmic neobișnuit: Sfera Teleios i-a pus în încurcătură pe cercetători apare prima dată în Mediafax.Read MoreMediafax