
stirile imobiliare
„Poziția Franței nu s-a schimbat nici măcar cu o iotă: eliberarea tuturor ostaticilor, găsirea unor soluții pentru un armistițiu permanent în regiune, apărarea dreptului internațional umanitar și relansarea dialogului politic pentru o soluție cu două state, evident fără Hamas”, a declarat Haddad, în cadrul unui interviu la CNews-Europe 1, preluat de sursa citată.
Ministrul a adăugat că obiectivul Franței este să impulsioneze recunoașterea statului palestinian și de către alte țări, inclusiv de Israel.
Israelul condamnă inițiativa Franței
Afirmațiile recente ale lui Macron, potrivit cărora Franța , au stârnit critici vehemente, în special din partea Israelului și a unor grupuri politice franceze de dreapta. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a condamnat inițiativa franceză, afirmând că președintele țării „comite o eroare gravă promovând ideea unui stat palestinian în inima țării noastre, un stat al cărui unic scop este distrugerea Israelului.”
Până în acest moment, 147 de țări recunosc deja statul palestinian, dar altele, în special europene – Franța, Germania, Italia – încă nu au făcut acest pas.
Franța consideră că israeliții și palestinienii „trebuie să trăiască separați”, dar aceasta implică „o reformă profundă” a Autorității Palestiniene. „Există ,de asemenea, și problema creării unui stat palestinian, și, prin urmare, recunoașterea acestui stat, fără Hamas, cu reconstrucția Fâșiei Gaza”, a adăugat ministrul delegat francez, precizând că Emmanuel Macron a discutat luni cu președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas.
Războiul a sabotat dialogul de recunoaștere a statului israelian de către Arabia Saudită
„Normalizarea relațiilor dintre Israel și unele state arabe din regiune, cum ar fi Arabia Saudită, ar reprezenta o schimbare majoră în regiune”, a adăugat oficialul francez, care a precizat că „acesta era un proces în derulare înainte de atacurile din 7 octombrie, iar mulți consideră că aceste atacuri au fost o modalitate de a sabota dialogul regional dintre cele două state.”
Acordurile Abraham, inițiate în timpul președinției lui Donald Trump și semnate în urmă cu 15 ani, au dus la recunoașterea Israelului de către Emiratele Arabe Unite, Bahrain, Sudan și Maroc. În schimbul recunoașterii oficiale a statului Israel, cele patru state au obținut avantaje economice, comerciale și de securitate, inclusiv acces la tehnologia avansată israeliană și cooperare în domeniul militar. Totuși, multe țări din Golf nu au făcut acest pas, precum Arabia Saudită, Siria, Libanul, Algeria și Tunisia.
Articolul Franța afirmă că poziția sa rămâne neschimbată față de recunoașterea statului palestinian apare prima dată în Mediafax.
Mediafax
Poziția Franței față de recunoașterea statului palestinian rămâne neschimbată, în ciuda provocărilor internaționale. Ministrul delegat pentru afaceri europene, Benjamin Haddad, a declarat marți că dorința statului francez este ca cetățenii Israelului și palestinienii „să trăiască separați”. Declarațiile sale vin după ce președintele Emmanuel Macron a anunțat că Franța ar putea recunoaște statul palestinian în luna iunie, ca parte a unei serii de acțiuni pentru promovarea procesului de pace în regiune, a relatat marți cotidianul Le Figaro.
Articolul Franța afirmă că poziția sa rămâne neschimbată față de recunoașterea statului palestinian apare prima dată în Mediafax.Read MoreMediafax