
stirile imobiliare
Bogate în vitamine, minerale și fibre, fructele sunt esențiale în orice dietă echilibrată. Fundația Spaniolă pentru Nutriție (FEN) recomandă consumul a două sau trei porții pe zi.
Există o multitudine de opțiuni și toate au o infinitate de beneficii. Cu toate acestea, există unul anume care activează, îmbunătățește sănătatea musculară și combate degenerarea fără a fi nevoie de proteine sau suplimente.
Fructul care activează, îmbunătățește sănătatea musculară și combate degenerarea este strugurele. Originar din Asia, este cultivat de mii de ani. Crește în ciorchini și poate fi de diferite culori: verde, roșu sau violet. Este un aliment dulce și suculent, care se consumă proaspăt sau uscat (ca stafide) sau se folosește pentru a face suc sau vin, El Mundo.
Strugurele este un fruct bogat în nutrienți benefici pentru sănătate. „Se poate evidenția aportul său de potasiu, vitamina B6 și vitamina C”, subliniază FEN. Conține, de asemenea, carbohidrați ușor asimilabili, precum glucoza, fructoza, zaharoza, dextroza sau levuloza, precum și antioxidanți, în special resveratrol, și fibre alimentare.
De ce strugurii sunt activi?
Zaharurile simple conținute de struguri, precum glucoza sau fructoza, le conferă un aport energetic natural. „În general, aportul lor de carbohidrați este mai mare decât al altor fructe, de aceea furnizează multă energie”, subliniază FEN.
În plus, o fac imediat, ceea ce le face un aliment ideal pentru momentele de efort fizic sau pentru recuperarea după oboseală.
După cum am menționat, strugurii sunt bogați în potasiu. „Potasiul este esențial pentru funcționarea mușchilor și nervilor noștri”, spune dr. Rafa Ramos, expert în traumatologie sportivă.
Medicul adaugă că deficitul acestui mineral poate provoca crampe musculare, oboseală sau ritm cardiac neregulat. Pe de altă parte, antioxidanții conținuți de acest fruct ajută la combaterea inflamației și favorizează recuperarea musculară.
Cum combat strugurii degenerarea?
Strugurii ajută la combaterea degenerării datorită conținutului ridicat de antioxidanți, precum resveratrolul și flavonoidele. Aceste substanțe protejează celulele de daunele cauzate de radicalii liberi, întârziind îmbătrânirea și reducând riscul de boli degenerative.
De asemenea, compușii lor antiinflamatori contribuie la buna funcționare a sistemului cardiovascular și nervos.
Pe lângă cele menționate, strugurii au multe alte beneficii pentru sănătate. Pe canalul YouTube al QueApetito, portal specializat în sănătate și bunăstare, sunt indicate câteva dintre cele mai importante:
Sunt diuretici: au un procent ridicat de apă, sunt bogați în potasiu și vitamina B6 și au un conținut scăzut de sodiu. Datorită acestui fapt, ajută la combaterea retenției de lichide și favorizează eliminarea toxinelor.
Au grijă de inimă: favorizează starea bună a arterelor, îmbunătățind vasodilatația. De asemenea, datorită conținutului ridicat de polifenoli, pot reduce riscul de boli cardiovasculare și sunt perfecți pentru persoanele cu hipertensiune.
Îngrijesc sănătatea ochilor: antocianinele pe care le conțin previn apariția cataractei.
Îmbunătățesc sănătatea digestivă: așa cum am menționat, sunt bogate în fibre, ajutând astfel la curățarea intestinelor și la reglarea tranzitului intestinal și pot acționa ca un laxativ natural.
Ajută la prevenirea spina bifida: este un defect al tubului neural care se formează la copil în timpul sarcinii și apare dacă coloana vertebrală a fătului nu se închide complet în prima lună. Datorită conținutului de acid folic și vitamina B6, strugurii favorizează procesele de multiplicare celulară și dezvoltarea corectă a fătului.
Ajută la prevenirea osteoporozei: datorită conținutului de bor, reduc excreția de calciu, magneziu și fosfor, îmbunătățind astfel sănătatea oaselor și menținându-le în stare bună.
Sunt buni pentru piele: antioxidanții lor pot ajuta la întârzierea apariției ridurilor, reducând semnele de expresie ale feței și uscăciunea pielii.
Câți struguri se pot consuma pe zi?
Cantitatea recomandată de struguri pe zi depinde de dieta și de nevoile fiecărei persoane. Cu toate acestea, ca regulă generală, o porție sănătoasă ar fi între 150 și 200 de grame, echivalentul unui ciorchine mic.
Această cantitate furnizează energie, fibre și antioxidanți fără a depăși consumul de zahăr natural.
Articolul Fructul care înlocuiește suplimentele și proteinele: energizează, îmbunătățește sănătatea musculară și combate degenerarea apare prima dată în Mediafax.
Mediafax
Fructele sunt esențiale în orice dietă sănătoasă. Unul dintre ele te va menține activ și te va ajuta să-ți îmbunătățești sănătatea musculară și să combati degenerarea fără a fi nevoie să consumi proteine sau suplimente alimentare.
Articolul Fructul care înlocuiește suplimentele și proteinele: energizează, îmbunătățește sănătatea musculară și combate degenerarea apare prima dată în Mediafax.Read MoreMediafax