
stirile imobiliare
Așadar, nu m-am înșelat dezvăluind că toată operațiunea numită sondaj INSCOP, sondaj plătit de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului, la rândul lui plătit, aparținând guvernului Bolojan și, în cele din urmă, plătit de noi, din taxe și impozite… deci toată această manifestare, din care se include în mod automat și reacția rapidă a lui Nicușor Dan, care dezvăluie și el, semnalează și el pericolul nostalgiei comuniste, se dovedește a fi ceea ce am spus eu că este, adică o diversiune pusă la cale.
Și în ce sens spuneam asta? Spuneam că nu e vorba de o cercetare sociologică sau de o dezvăluire senzațională, pentru că, așa cum spunea mereu Mirel Palada aseară, în intervenția de la emisiunea lui Marius Tucă, din 1990 încoace toate sondajele de opinie arată că românii consideră că în comunism au fost și lucruri bune și că există o părere bună despre Ceaușescu. Nu în calitate de lider comunist, ci în calitate de lider, pur și simplu.
Normal era ca acest sondaj să fie dat publicității și să urmeze o dezbatere, o explicație, în principal, după părerea mea, privind cauza nostalgiei. Nostalgia față de un segment al trecutului este indiscutabil expresia unei nemulțumiri față de prezent. Am mai spus că acel 62% care îl consideră pe Ceaușescu un lider bun nu se referă la Ceaușescu comunistul, pentru că putea să fie și Ana Pauker, de exemplu, ci la profilul de lider al lui Ceaușescu, opus liderilor de azi, inclusiv, cu atât mai mult, lui Nicușor Dan.
E clar că tineretul vrea un lider puternic, aproape dictatorial, dar nu comunist. Iar în legătură cu opiniile unora că în comunism au fost și lucruri bune, eu am spus că cel mai bun exemplu este destinul lui Nicușor Dan. Tatăl lui era muncitor și nu cred că, dacă nu era școala gratuită din comunism și nu era o atenție deosebită acordată elevilor buni, el ar fi ajuns olimpic și n-ar fi plecat în străinătate.
Dar am dat doar un exemplu. În locul acestor lucruri firești, pe care le-am semnalat eu, Sergentul Major Remus Ștefureac, care este, încă o dată, proprietarul firmei de sondare, a fost șeful de cabinet al directorului SRI și, indiscutabil, în această calitate de director de cabinet, de om care îi făcea masaj lui George Maior, nu putea fi decât ofițer SRI. Eu am zis că e Sergent Major.
Acum a fost trecut în rezervă și se ocupă de afaceri, ca toți rezerviștii de la SRI. Și el, dar mai ales Daniel Șandru, pe care îl consider un păduche din gruparea de păduchi de la Iași, au folosit acest sondaj pentru a lansa ideea pericolului nostalgiei comuniste, identificând-o ca problemă de siguranță națională, cerând un miliard de euro ca să luptăm împotriva ei.
Această interpretare a fost imediat preluată în presă, de exemplu de HotNews, de Cătălin Tolontan, ca în anii ’50, de parcă sondajul se referea la Ceaușescu și atât, ceea ce nu contează.
Și am spus că este o pregătire de artilerie pentru o inițiativă legislativă de tipul „Legea Wechsler”, care era împotriva extremei drepte, iar acum să fie împotriva comuniștilor. Și, într-adevăr, am fost informați în această dimineață că domnul Șandru a trimis deja Partidului Politic din Coaliția de Guvernare o scrisoare în care vorbește despre pericolul reprezentat de nostalgia comunistă și, în consecință, propune o lege de interzicere a simbolurilor comuniste și a oricărei discuții despre acestea.
Deci, o inițiativă identică cu Legea Wechsler din altă parte. Un atentat la libertatea de expresie chiar mai grav, pentru că, dacă în cazul lui Corneliu Zelea Codreanu, al Mareșalului Antonescu, al legionarilor, nu prea ai ce să discuți, e vorba de o parte mică a trecutului românesc. Însă trecutul comunist acoperă perioada 1945–1989.
Deci, ar trebui interzisă cu totul „fița roșie”, ar trebui dărâmat Combinatul, ca să nu mai apară „scântei”. Ce vrei, este simbolul cel mai mare al comunismului. Și atunci vom avea, la fel, un atentat la libertatea de expresie. Dar, încă o dată, toată diversiunea este clar cu acceptul lui Nicușor Dan, care este mult mai anticomunist decât antifascist.
Articolul Ion Cristoiu: Așa cum am profețit, se pune la cale, sub îndrumarea lui Nicușor Dan, o Lege împotriva comunismului menită să impingă în plan secund lupta împotriva fascismului apare prima dată în Mediafax.
Mediafax
Pastila zilnică. Opinia lui Ion Cristoiu, scriitor și publicist: Așa cum am profețit, se pune la cale, sub îndrumarea lui Nicușor Dan, o Lege împotriva comunismului menită să impingă în plan secund lupta împotriva fascismului
Articolul Ion Cristoiu: Așa cum am profețit, se pune la cale, sub îndrumarea lui Nicușor Dan, o Lege împotriva comunismului menită să impingă în plan secund lupta împotriva fascismului apare prima dată în Mediafax.Read MoreMediafax