
stirile imobiliare
Evacuarea s-a făcut aproape de miezul nopții de miercuri spre joi, din locuințe situate în proximitatea perimetrului afectat.
Această măsură vine suplimentar față de evacuările anunțate anterior, fiind luată cu scopul de a proteja integritatea persoanelor aflate în proximitatea zonei cu potențial de instabilitate.
Evacuarea s-a realizat cu sprijinul ISU Maramureș și al autorităților administrației publice, a transmis Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU).
Persoanele evacuate vor fi relocate temporar în spații puse la dispoziție de autorități sau la rude, în funcție de opțiunile fiecărei familii.
Specialiștii din cadrul instituțiilor abilitate continuă evaluarea terenului, urmând să fie luate măsuri suplimentare în funcție de evoluția fenomenului.
DSU face apel către populație să respecte restricțiile impuse, să evite accesul în perimetrul de risc și să se informeze doar din surse oficiale.
În 21 iulie 2025, în localitatea Coștiui, comuna Rona de Sus, județul Maramureș, s-a produs o prăbușire a terenului în zona unei vechi galerii de exploatare a sării. Craterul format are un diametru de aproximativ 30 de metri și o adâncime estimată la 10–15 metri, afectând o suprafață de peste 150 de metri pătrați. Inițial, au fost evacuate șapte persoane din cinci gospodării, iar autoritățile au dispus restricționarea traficului rutier pe DJ 186A, monitorizarea continuă a zonei și delimitarea unui perimetru de siguranță extins.
Articolul Risc geotehnic extins în urma prăbușirii fostei mine Coștiui: zeci de oameni evacuați apare prima dată în Mediafax.
Mediafax
În urma monitorizării situației generate de prăbușirea unei foste galerii miniere de sare din localitatea Coștiui, comuna Rona de Sus, jud. Maramureș, și ca urmare a extinderii riscului geotehnic, a fost dispusă măsura evacuării preventive 51 de persoane din 22 de locuințe (7 nelocuite).
Articolul Risc geotehnic extins în urma prăbușirii fostei mine Coștiui: zeci de oameni evacuați apare prima dată în Mediafax.Read MoreMediafax