
stirile imobiliare
Potrivit oamenilor de ştiinţă, pielea sugarilor este diferită din punct de vedere biologic de cea a adulţilor: este mai subţire, mai absorbantă şi încă în dezvoltare. Expunerea copiilor mici la anumite produse poate duce la probleme imediate, cum ar fi iritaţii sau reacţii alergice, iar în unele cazuri. poate prezenta riscuri pe termen lung pentru sănătate, cum ar fi perturbarea hormonală.
Un studiu a arătat că, în Statele Unite, la fiecare două ore, un copil era dus la spital din cauza expunerii accidentale la produse cosmetice, potrivit Science Alert.
Pielea nou-născuţilor are acelaşi număr de straturi ca pielea adulţilor, dar aceste straturi sunt cu până la 30% mai subţiri. Această barieră mai subţire facilitează pătrunderea substanţelor, inclusiv a celor chimice, în ţesuturile mai profunde şi în fluxul sanguin.
Pielea tânără are, de asemenea, un conţinut mai mare de apă şi produce mai puţin sebum (uleiul natural care protejează şi hidratează pielea). Acest lucru o face mai predispusă la pierderea de apă, uscăciune şi iritaţii, în special atunci când este expusă la parfumuri sau creme care nu sunt făcute pentru sugari.
Microbiomul pielii – stratul protector format din microbi benefici – are nevoie de timp pentru a se dezvolta. Până la vârsta de trei ani, pielea unui copil îşi finalizează formarea primului microbiom. Până atunci, produsele aplicate pe piele pot perturba acest echilibru delicat. La pubertate, structura pielii şi microbiomul se modifică din nou, schimbând modul în care aceasta reacţionează la produse.
Specialiştii au descoperit că produsele de machiaj şi lacurile de unghii care erau folosite pe copii mici conţineau substanţe chimice nocive sau chiar cancerigene, precum formaldehidă, toluen şi dibutilftalat.
Chiar şi expunerea la niveluri scăzute de formaldehidă, cum ar fi cea provenită de la mobilier sau poluarea aerului, a fost asociată cu rate mai mari de infecţii ale căilor respiratorii inferioare la copii (adică infecţii care afectează plămânii, căile respiratorii şi traheea).
Articolul Studiu: Parfumul, oja şi machiajul pot pune în pericol sănătatea copiilor apare prima dată în Mediafax.
Mediafax
Un studiu a dezvăluit că bebeluşii şi copiii sunt expuşi în mod regulat la produse cosmetice pentru adulţi, inclusiv spray-uri parfumate, lac de unghii şi tatuaje cu henna. Deşi acestea pot părea inofensive, specialiştii avertizează că pot pune în pericol sănătatea celor mici.
Articolul Studiu: Parfumul, oja şi machiajul pot pune în pericol sănătatea copiilor apare prima dată în Mediafax.Read MoreMediafax