Liliana Tene, Avantgarden 3: Conceptul Avantgarden lider in Transilvania, cu peste 3500 unitati la Brasov si Sibiu

Interviu cu Liliana Tene, Director Marketing, Maurer Imobiliare, dezvoltatorul proiectelor rezidentiale Avantgarden 3 din Sibiu si Brasov, cele mai mari dezvoltari rezidentiale de apartamente din Transilvania.

SI: Care sunt principalele puncte forte al proiectului “Avantgarden3” din Brasov?
LT: Ansamblul rezidențial Avantgarden 3 se întinde pe o suprafață de 18.5 ha, fiind unic din punct de vedere al suprafeței dezvoltate și a esteticii generale, inspirând în același timp aerul unei dezvoltări urbane moderne.
Evoluția vânzărilor de apartamente în Avantgarden 3 Brașov, de la demararea lucrărilor până în prezent îi oferă statutul de cel mai mare proiect rezidențial din Transilvania. Aflat în faza a doua de dezvoltare, complexul dezvoltat de Masurer Imobiliare se diferențiază de alte proiecte rezidențiale atât prin amploare, cat și prin infrastructura existentă și calitatea lucrărilor.
Situat în nordul Brașovului, complexul rezidențial Avantgarden3 este soluția ideală pentru familiile tinere, care caută echilibrul între o zonă liniștită și una dinamică. Din cartier până în centrul orașului drumul nu durează mai mult de 7 minute. Accesul către Poiana Brașov, Sibiu, București sau Târgu Mureș se face rapid, datorită amplasării cartierului în zona de nord-vest a municipiului, în apropiere de DN1/E68 Făgăraș-Sibiu, dar și cu ieșire către ocolitoarea Brașovului.
Cu peste 1 670 de locuințe finalizate, comunitatea din cadrul proiectului numără aproximativ 2 500 de locuitori. Rezidenții beneficiază de toate utilitățile racordate, infrastructură modernă și străzi pavate, locuri de joacă, iluminat public, peisagistică de ansamblu deosebită. Există deja o serie de facilități: supermarket-uri operate de Billa, Penny Market și Carrefour, gradiniță privată, farmacie, cabinete medicale s.a.
Prin dezvoltarea acestui proiect dorim să ne punem definitiv amprenta pe această zonă a orașului. Am prins rădăcini aici, de aceea continuam cu entuziasm ceea ce am început în 2009. Piața rezidențială este plină de oportunități pentru cei care au o viziune pe termen lung în acest domeniu, iar noi investim în calitate, avem un concept în spatele clădirilor și gândim proiectul pentru cei care vor locui aici.
Un alt atuu al proiectului Avantgarden3 este faptul că avem deja un istoric, ne-am respectat întotdeauna promisiunile și am oferit clienților un produs bun, adaptat cererii, la un preț corect. In plus, există oportunitatea de a personaliza apartamentul, atât din punct de vedere al compartimentării, cât și al finisajelor, deoarece achiziționarea locuințelor se face în fază de proiect.

SI: Ce credeti va vor cauta clientii in anul 2015?
LT: In ultima perioadă clienții au manifestat mai multă atenție pentru calitatea construcțiilor și a finisajelor. Ca și în anii precedenți, cele mai multe solicitări vor fi pentru locuințele accesibile, la un raport calitate-preț corect. Clienții își doresc suprafețe medii spre mari, compartimentate cât mai eficient.
Apartamentele din cadrul proiectului sunt destinate unei categorii de clienți cu venituri peste medie. Localizarea proiectului este importantă, la fel și priveliștea oferită. Este esențial ca proiectul rezidențial să fie conectat la infrastructura rutieră, accesul către centrul orașului să se facă rapid, iar în proximitate să existe opțiuni pentru cumpărături, educația copiilor, zone de relaxare etc.
Se observă o creștere a interesului pentru achiziționarea de locuințe în scop investitional. Nu vorbim de același tip de investitor ca în perioada de creștere economică, care achiziționa apartamente pentru a revinde cu profit pe termen scurt, ci de investitori care cumpără locuințe de 40-50 mp utili (studiouri, apartamente cu 2 camere), cu scopul de a le închiria, randamentul anual fiind de aproximativ 8%.

SI: Ce unitati veti oferi pe piata anul acesta? De ce?
LT:Datorită ritmului de vânzare din ultimul an, precum și a cererii constante din partea clienților, dezvoltatorul Maurer Imobiliare a decis să accelereze extinderea proiectului începând de vara trecută. Anul acesta vom livra o mare parte dintre locuințele contractate în 2014, însă vom oferi spre vânzare noi unități locative. Vom păstra caracteristicile locuințelor concepute în 2014, oferind clienților un număr cât mai mare de unități cu 2 camere, dar și garsoniere, studiouri și apartamente cu 3 camere.
Inregistrăm un număr mare de solicitări venite din partea românilor aflați în afara granițelor țării, iar acestea vizează locuințele cu 2 camere cu dressing și apartamentele care oferă un plus de confort, în special structuri de tip duplex.

SI: Care este nivelul de finisaje al apartamentelor?
LT:Apartamentele din complexul Avantgarden 3 sunt livrate la cheie, complet finisate. Locuințele sunt proiectate la standarde europene, cu dotări de calitate superioară: gresie, faianță, parchet, geamuri termopan, obiecte sanitare pentru baie, centrală proprie de apartament, contorizare separată la gaz și apă.
Complexul Avantgarden3 satisface cerințele celor mai exigenți cumpărători, toate apartamentele fiind decomandate și având deschideri vitrate largi.
Proiectul reunește într-un mod armonios confortul cu modernitatea, păstrând un preț accesibil. Principiile care stau la baza alegerii finisajelor sunt simplitatea și funcționalitatea, fără a neglija aspectul estetic.
Holurile de acces și casa scării sunt placate cu granit, bucătăriile și băile placate cu gresie și faianță calitatea I, pardoselile camerelor sunt acoperite cu parchet laminat, tamplarie PVC cu geam termopan etc. Clienții care contractează din faza de proiect au posibilitatea alegerii finisajelor interioare (faianță, gresie, parchet) dintr-o gamă pusă la dispoziție de dezvoltator sau de parteneri.

SI: Avand in vedere ca sunteti cunoscuti in Brasov, cum ati hotarat sa investiti la Sibiu?
LT:În 2013, dezvoltatorul Maurer Imobiliare a demarat un proiect de 1 800 de apartamente și la Sibiu, în apropiere de parcul de retail Sibiu Shopping City.
Proiectul Avantgarden3 Sibiu a reprezentat un pas firesc pentru noi că dezvoltatori. Am ales Sibiul constienți că valorile și traditiile specifice acestei zone, coincid total cu valorile în care credem și modul nostru de lucru: respect, competență, calitate în muncă. Seriozitatea și deschiderea sibienilor ne-au convins 100% că aplicarea unei formule imobiliare de succes, cum este Avantgarden3 Brașov, este perfect realizabilă în acest oraș capitala europeană. Experiența noastră se bazează pe ani de muncă asiduă și perseverență în construcții: am început în 2005 la Cluj-Napoca, iar un an mai târziu am ajuns în Brașov, unde am început construcția unui proiect ambițios: cartierul Avantgarden.

SI: Cum a fost primit de sibieni conceptul Avantgarden3?
LT:Ne bucurăm de notorietatea pe care a câștigat-o proiectul nostru și de faptul că Avantgarden3 este preferat atât de tinerii aflați la început de drum, cât și de familiile care doresc să se mute într-o locuință nouă, situată într-o zonă liniștită, într-un cartier securizat, dar și cu acces rapid către zona comercială.
La numai un an de la lansarea proiectului Avantgarden3 Sibiu, compania Maurer Imobiliare a vândut până în prezent peste 200 de apartamente, dintre care 153 pe parcursul anului 2014 – echivalentul unui apartament la fiecare trei zile. Primul bloc cu 90 de apartamente a fost finalizat și predat în toamna anului 2014. Alte două imobile cu 180 de locuințe se află în stadiul de construcție și vor fi finalizate pe parcursul anului 2015.
Locuințele se predau la cheie și sunt construite cu materiale de calitate superioară. Prețurile în cadrul proiectului încep de la 27 000 euro pentru garsoniere, de la 36 000 euro pentru apartamentele cu două camere și de la 49 000 euro pentru apartamentele cu trei camere și includ o boxă de depozitare situată la demisol.

SI: Ce v-ati propus pentru anul 2015?
LT:Suntem lideri de piață în Transilvania, clienții noștri au anumite așteptări de la apartamentele pe care le oferim și dorim să venim pe viitor cu servicii suplimentare pentru aceștia.
Lucrările de construcție continuă conform planificărilor. La Brașov până în acest moment au fost predate cele 18 blocuri prevăzute în prima fază a proiectului Avantgarden3, urmând ca în acest an să fie finalizate patru imobile din cea de-a doua fază a proiectului. Primul bloc construit la Sibiu a fost predat, iar urmatoarele doua sunt in curs de execuție. Obiectivul principal este de a ne îmbunătăți permanent serviciile și de a dezvolta zone de agrement pentru clienți, atât la Brașov cât și la Sibiu.
Ca obiectiv secundar, la Brașov vizăm achiziția de noi terenuri în vederea dezvoltării unor proiecte urbane de anvergură, dorind astfel să replicăm modelul adoptat pentru Bartolomeu Nord și în alte cartiere ale municipiului.